Čitavo vrijeme smo živjeli u zabludi: Kosa ne sijedi zbog starosti ili genetike, već zbog ovoga

2019-09-28 14:41:01

Ako imate sijedu kosu, to ne znači da ste stari, to je nešto drugo, a o tome možete saznati u nastavku.

Naime, ako vam je kosa sijeda, a mladi ste, morate znati da je to velika količina stresa kojem ste bili izloženi u posljednje vrijeme. Da, dobro ste pročitali, sijeda kosa nije znak starosti, nego stresa.

Ako ste primijetili sijedu kosu na sebi, nema razloga za paniku – niste stari, jednostavno se morate malo kontrolirati kada je riječ o stresu. Morate obratiti pažnju na način života, ritam, njegu i redoviti san.

Svi ti faktori mogu vam značajno uticati na to da sijedite brže ili sporije. Kada se tada razboliš, ali ako je prerano onda definitivno trebaš više voditi računa o svom zdravlju. Ne stresujte se zbog nekih stvari koje kasnije neće biti važne. Ne pridajte važnost nebitnim stvarima.

Svi ponekad žurimo, stresujemo se, ali važno je biti svjestan i mirno stajati. Nigdje to nešto neće pobjeći, zdravlje je najvažnije – samo usporite.

Nije važno u kojoj ste profesiji – svi su ljudi izloženi stresu. Bez obzira na to vodite li vlastiti posao, radite li za nekoga ili radite iz udobnosti vlastitog doma – uvijek nas nešto nervira.

Samo udahnite i recite sebi da ćete se više posvetiti zdravlju, odmoru i malim odmorima koji puno znače. Možda mislite da vam ove pauze neće pomoći i oduzet će vam radno vrijeme. Ipak je stvarnost drugačija. Bolje je odmoriti se neko vrijeme, odmoriti se i nastaviti raditi. Imat ćete manje sijedih na svojoj glavi.

Izvor: Dobar dan

izvor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.